Commerz koopt deel kantoren Haags Babylon

Commerz Real Investmentgesellschaft heeft 12.000 m2 kantoorruimte gekocht in New Babylon. Dat maakte Babylon Den Haag, een samenwerkingsverband tussen SNS Property Finance en Fortress, gisteren (8 september) bekend.
Het gaat om het kantoorgedeelte aan de Bezuidenhoutseweg, dat dit voorjaar voor vijftien jaar werd verhuurd aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn Advocaten en Notarissen. Met deze acquisitie blijkt de grote interesse van internationale beleggers in de ontwikkeling van New Babylon, aldus SNSPF en Fortress.
De uitbreiding en herontwikkeling van New Babylon gelegen nabij Den Haag Centraal Station maakt deel uit van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal.
Naast de herontwikkeling van het bestaande complex, is New Babylon uitgebreid met twee woontorens, 22.000 m2 bvo kantoren, commerciële ruimten en 1.200 parkeerplaatsen. Het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de herontwikkeling en nieuwbouw van New Babylon.
Het oude Babylon uit de jaren zeventig wordt ‘omarmd’door de twee nieuwe woontorens van respectievelijk 100 en 140 meter hoog. Het complex heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. De koper werd bij deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma uit Den Haag, Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en PricewaterhouseCoopers.