Column Sjaak Bral: De Theresiastraat

De kist met vlinderstrikken is gisteren in Leeuwarden blijven staan. En vanavond treed ik op in Vlaardingen.
Probleem is dat mijn technici dit pas een dag later, nu dus, hebben ontdekt. Zij zijn al in Vlaardingen. Probleem! Op zo’n moment schiet ik de Theresiastraat in. Mijn winkelstraat. Hier kom ik al van kinds af aan.
Als kind was de Theresiastraat een winkelparadijsje. Nu woon ik al sinds jaar en dag weer in het Bezuidenhout – maar de Theresiastraat is zichzelf gebleven: een winkelparadijsje. Genoeg aanbod, maar niet te veel. Alles wat ik in mijn dagelijks bestaan nodig heb vind ik in de Theresiastraat. Oh, ik doe mijn boodschappen door heel de stad. Ik koop een stuk kaas bij Kalkman op de Fred en hap een haring bij de gebroeders van der Toorn op de Haagse Mart. Maar je eigen buurtwinkels, voor je dagelijkse gedoetje, die zijn van vitaal belang.
Ik ben een erg groot voorstander van het ondersteunen van je lokale middenstand. Als ik tel welke winkels ik bezoek in de Theresiastraat dan kom ik al snel op zo’n tien verschillende zaken. Van stomerij tot kaas. Van brillenwinkel tot Marcel’s. Marcel by Middeldorp verkoop herenkleding. Kwaliteitszaak. Een knipoog met klasse. En: hij heeft altijd een voorraadje vlinderstrikken. Dat wist ik ook niet, totdat ik bij hem binnenstapte.
Kortom: de kleine middenstand, daar hou ik van. De Theresiastraat is gemaakt door de middenstand – en hun klanten. Dat is mooi. De Theresiastraat in het Bezuidenhout is als een mooie bloem die zich ontvouwt. Geef haar de tijd en zij zal u betoveren. 
 
Tot ziens op de Theresia!
 
Sjaak Bral
 
P.S.: Er zijn veel meer van deze mooie winkelstraten in Den Haag. Op sjiek, zoals de van Hoytemastraat in het Benoordenhout, of de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier. Maar ook winkelcentrum Mariahoeve of de Fahrenheitstraat, ach, we zijn in Den Haag gezegend met vele mooie plekken om te winkelen.
Steun uw kleine winkeliers. Wie in het klein opereert, flirt met het heelal.