College St Paul is verhuisd van Bezuidenhout naar Mariahoeve

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) heeft donderdag 17 januari College St Paul aan het Isabellaland heropend. Na een periode van vier jaar aan de Rooseboomstraat in Bezuidenhout (foto) heeft de school nu zijn nieuwe definitieve nieuwe onderkomen gekregen. College St Paul is een brede buurtschool.
Buurthuis de Landen
In het gebouw zit niet alleen de school, maar ook buurthuis De Landen, een initiatief van de wijkbewoners. Andere partners van College St Paul zijn, Voor Welzijn, zorgorganisatie Cardia en de openbare bibliotheek. Hierdoor is College St. Paul uitgegroeid tot spil in de wijken Mariahoeve en Bezuidenhout. Tijdens de openingsmanifestatie was er ook aandacht voor scheidend directeur Jack Beier. Hij gaat met pensioen en de nieuwbouw is de kroon op zijn werk.
 
Brede Buurtschool
In Den Haag zijn er zo’n 100 scholen die zich manifesteren met brede buurtschoolactiviteiten. Soms staat de brede buurtschool voor zes uur extra lestijd en naschoolse, sportieve- en culturele activiteiten. Andere scholen zetten in op intensieve samenwerking met instellingen in de wijk, zoals welzijnsorganisaties, bibliotheek en bewonersorganisaties. Wat brede buurtscholen bindt, is dat er meer kansen voor kinderen- en meer kansen voor de wijk zijn.
Foto: het oude gebouw gezien vanaf de hoek Rooseboomstraat/Carel Reinierszkade