Café Pan, Nieuw Engelhart en Lime krijgen positief oordeel van de Voedsel en Waren Autoriteit

Vandaag heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit een app gepresenteerd waarmee consumenten kunnen zien welke broodjeszaken in de buurt positief scoren op onder andere hygiëne. Doel is om binnen een jaar beoordelingen van andere soorten horecabedrijven in beeld te brengen, zoals bijvoorbeeld shoarma-, döner- en kebabzaken. De publicatie van de beoordelingen is een 1e stap naar de publicatie van alle 45.000 horecabedrijven binnen een aantal jaar.

Alle lunchrooms kunnen de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. Als een ondernemer groen scoort dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertepreventie in orde. Als een lunchroom oranje kleurt, is bij een inspectie een tekortkoming gezien waarvoor een boete is opgelegd.
Bezuidenhoutse lunchrooms 
In de app is dus ook te zien hoe het met de lunchrooms in onze buurt is gesteld. In de app staan groene oordelen over Café Pan (hoek Amalia van Solmsstraat/Louise de Colignystraat) en Lunchroom Nieuw Engelhart en Eetcafé Lime (beide Theresiastraat). Bij Mauce (Theresiastraat) en Broodkaasshop De Laan (hoek Laan van NOI/Stuyvessantstraat) staan wel genoemd maar hebben een wit oordeel. Zij zijn zo lang geleden gecontroleerd dat de informatie volgens de NVWA niet meer actueel is. De overige Bezuidenhoutse lunchrooms worden helemaal niet genoemd. Wellicht volgt dat in de komende jaren.
Maar u kunt dus gerust een broodje kopen en opeten in de genoemde groene eetcafés/lunchrooms. Net als waarschijnlijk in de andere Bezuidenhoutse etablissementen.