Buurt Preventie Team Bezuidenhout wint Publieksprijs

Op 23 november zijn in het Atrium van het Stadhuis de winnaars bekend gemaakt van de Haagse Hulde 2012. Deze jaarlijkse prijs bestaat uit een Jury- en Publieksprijs.  Met 46% van de stemmen is het Buurt Preventie Team Bezuidenhout (BPT) de winnaar van de Publieksprijs.

De Haagse Hulde wordt op initiatief van HOF  uitgereikt aan organisaties, die opvallen door vernieuwend vrijwilligerswerk en het werven van mensen die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij.

Het BPT is in februari 2012 gestart en heeft inmiddels 43 goed opgeleide vrijwilligers, die op onregelmatige tijden/dagen een ronde lopen door Bezuidenhout met als doelstelling om deze wijk de veiligste van Den Haag maken. Deze groep is o.a. gediplomeerd in Reanimatie en AED. Zij inventariseren daarom alle beschikbare AED apparatuur en buurtbewoners die ook gediplomeerd zijn om een 6 minuten zone te realiseren. Onlangs werd het alarmeringssysteem van Hartveilig Wonen geactiveerd.  Via en sms kunnen deze mensen worden opgeroepen wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand.
Maandelijks wordt een voorlichtingsavond gehouden waar belangstellenden worden geïnformeerd over de werkwijze van het BPT.

Klik hier om naar de pagina van het Buurt Preventie Team Bezuidenhout te gaan.