Buurt Preventie Team bezoekt politie Overbosch

Op donderdag 19 januari waren de vrijwilligers van het Buurt Preventie Team Bezuidenhout te gast op het Politiebureau Overbosch. Het BPT is intussen uitgegroeid tot 35 man/vrouw. Het was een mooie gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Jeroen van Marle van bureau Overbosch verzorgde een presentatie o.a. over de organisatie en werkwijze van het Politiebureau, de samenwerking met het BPT, de mogelijkheden bij constatering van een strafbaar feit, wettelijke bevoegdheden van het BPT enz.
Uiteraard waren de wijkagenten Pleun Jansen, Hans van der Linde en Ernst Käuderer hierbij aanwezig. Zij zullen regelmatig meelopen met een surveillance.

Markwin Schumm – de ICTer van het BPT – gaf nog enige uitleg over het nieuwe communicatie-systeem dat het BPT gaat gebruiken voor de planning.

Van het zogenaamde vragenuurtje werd druk gebruik gemaakt. De vrijwilligers staan te popelen om te gaan lopen. Hun geduld wordt nog wel even op de proef gesteld, want eerst volgen zij de cursus waarnemen en observeren.
Het BPT zal dan starten met de eerste surveillances. Later staan de cursussen omgaan met agressie, reanimatie en AED op het programma.

De basis voor een goede samenwerking is gelegd.

Overigens zoekt het BPT meer vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun wijk. Zij kunnen zich aanmelden via j.w.wouters.bpt.bezuidenhout@gmail.com of telefonisch 070-3477297. Op donderdag 16 februari en woensdag 14 maart is weer een informatieavond gepland.

Lees meer over het Buurt Preventie Team op deze site.