Burgemeester bezoekt Buurt Preventieteam Bezuidenhout

Dinsdag 10 juli bezocht burgemeester J. van Aartsen het Buurt Preventie Team Bezuidenhout. Hierbij waren de directeur van het Stadsdeelkantoor Lilianne Blankwaard en een delegatie van het politiebureau Overbosch aanwezig. Na het informeel kennismaken heeft het team onder leiding van Jurriaan Wouters een presentatie gegeven over de organisatie en werkwijze van het BPT.

Tijdens de surveillance door onze wijk werd de heer Van Aartsen natuurlijk regelmatig herkend en maakte een praatje met buurtbewoners. De burgemeester sprak zijn waardering uit over de strakke organisatie en het enthousiasme van de vrijwilligers van het BPT.

Tijdens de afsluiting werden de vrijwilligers van het Buurt Preventie Team in het zonnetje gezet door mevrouw Blankwaard. Zij reikte een ‘certificaat Haagse Helden’ uit aan alle deelnemers van het BPT.

Het BPT heeft tijdens de surveillance een actie gehouden om bekendheid te geven aan Burgernet. Dit is een samenwerkingsverband tussen politie en gemeente, waarbij Hagenaars met een sms of een ingesproken bericht worden geïnformeerd over vermiste of verdachte personen in hun wijk met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Zo kunnen zij de politie direct behulpzaam zijn bij de opsporing. Hoe meer mensen zich aanmelden als deelnemer van Burgernet, hoe veiliger onze wijk wordt.

Meer informatie over Burgernet vindt u op: www.denhaag.nl/veilig, www.burgernet.nl of 070-4243394

Op woensdag 18 juli om 19.15 uur vindt weer een voorlichtingsavond van het BPT plaats in het Wijk- en Dienstencentrum Bezuidenhout, Johannes Camphuijsstraat 25. U kunt zich aanmelden via j.w.wouters.bpt.bezuidenhout@gmail.com of telefoon 3477297