Broedende meeuwen? Laat het weten

De gemeente Den Haag zet zich dit jaar extra in om overlast van meeuwen te verminderen. Heeft u last van broedende meeuwen? Meld dit bij de gemeente via het meldingsformulier.
Overlast van meeuwen is bijvoorbeeld:

  • krijsende meeuwen
  • opengepikte vuilniszakken
  • uitwerpselen

Deze overlast is niet helemaal te voorkomen, maar wel te verminderen.

Nepeieren
Bij meldingen uit de stadsdelen Scheveningen, Escamp, Centrum en Haagse Hout worden de eieren van meeuwen – als de gemeente erbij kan – vervangen door nepeieren. Daardoor wordt de overlast naar verwachting minder.
Het verwisselen van de eieren is een proef. Daarom worden de eieren alleen verwisseld in deze 4 stadsdelen en niet in de stadsdelen Loosduinen, Segbroek, Laak en Leidschenveen-Ypenburg. Maar inwoners van de andere stadsdelen kunnen overlast van meeuwen wél melden. De gemeente krijgt daardoor een beter beeld van de overlast.

Melden tot 1 juni 2010
U kunt de locatie van de broedende meeuwen doorgeven via het meldingsformulier.
De eieren kunnen alleen verwisseld worden als aan een aantal voorwaarden is voldaan:
De melder moet de uitvoerder toestemming kunnen geven om het dak te betreden. Als het nest bij de buren op het dak ligt, en dit alleen toegankelijk is via de woning of tuin van de buren, is ook schriftelijke toestemming van de buren nodig.

  • De uitvoerder moet op een veilige manier het nest kunnen bereiken.
  • Er kan alleen actie ondernomen worden op meldingen die gedaan zijn tussen 15 april en 1 juni 2010. Vóór die tijd zijn er meestal nog geen eieren en na half juni is de kans groot dat eieren op het punt van uitkomen staan of dat er al kuikens zijn.

U kunt overlast van broedende meeuwen melden tot 1 juni 2010.