Bram van der Vlugt maakt muziekvoorstelling over bombardement Bezuidenhout

Acteur Bram van der Vlugt staat deze en volgende maand op de planken met een voorstelling over het bombardement van Bezuidenhout. De Hagenaar overleefde als tienjarig jongetje de bommenregen in de wijk. Afgelopen dinsdag was dat precies zeventig jaar geleden.
Bombardement Bezuidenhout“Het was net een jongensboek”, zegt Van der Vlugt. “Er was overal vuur en brand en er waren dode mensen om je heen. Maar voor een jongen van tien is het een avontuur. Je hebt geen idee hoe dicht je bij de dood bent. Heel merkwaardig.” De voorstelling heet ‘De Drievingerige Luiaard’. Met zijn zoon Floris en dochter Hester en goede vriend Lucas Dols vertelt Van der Vlugt over de bewuste dag. Het publiek krijgt familieverhalen, gedichten en muziek voorgeschoteld.
Afgelopen zondag werd het bombardement van Bezuidenhout herdacht. Van der Vlugt was erbij. “Ik zag tot mijn verbazing dat er honderden mensen waren. Het leeft als een gek. Dat vind ik leuk. Er is kennelijk een heel groot dorpsgevoel in het Bezuidenhoutkwartier.” De komende twee zondagen staat Van der Vlugt met zijn voorstelling in het Diamanttheater.