Braderie: ‘Dit mogen ze vaker doen’ Feestje in de Theresiastraat

Na een stilte van drie jaar, vond de winkeliersvereniging het hoog tijd om weer iets leuks te doen. Sommige winkeliers hopen na zaterdag op een traditie: “Dit zou twee keer per jaar moeten gebeuren!”
Hobbyartikelen voor het creëren van eigen wenskaarten. Alle denkbare dierenbenodigdheden. Of duizend en één middeltjes voor uiterlijke schoonheid: in de Theresiastraat is alles te koop. Dát is de boodschap die de winkeIiersvereniging afgelopen zaterdag wilde uitdragen tijdens een grote braderie. Kosten nog moeite werden gespaard. Naast handelaren en een enkele consument die wat oude spullen wilde verkopen, deed ook het plaatselijke majorettekorps van zich spreken. Tot groot genoegen van alle aanwezigen. “Ik vind het erg gezellig”, zegt Thea van de groentewinkel. “Ik heb echt het gevoel weer eens ouderwets op de markt te staan. Dankzij het mooie weer loopt ons verse fruit goed. Van mij mogen ze dit veel vaker doen!”


Blij
Collega-groenteboer Van Wilgen verderop in de straat is het met  Thea eens. “De loop zit er vandaag goed in. Daarom ben ik wel blij met dit initiatief. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar we slaan ons er samen wel doorheen”. Van Wilgep is deze ochtend vroeg aan de slag gegaan. “Om half drie vannacht stond ik al naast mijn bed. En als ik vanavond om half acht thuis mag zijn, ben ik een blij man.”


Bier
Een bierhandelaar met alle mogelijke Heineken merchandising, een supermarkt met een housende hamster en een feestartikelenwinkel met een clown voor de deur. Verkoopster Sylvia zorgt voor een feestelijke stemming met haar verschijning. “Bij een feestelijke gelegenheid, moet je je ook zo kleden”, vindt ze. En het werkt. “Ik heb veel bekijks, en veel kopers van vooral fopartikelen. Het is lekker druk deze middag, maar toch mis ik iets. De laatste keer dat we dit deden, was de straat afgesloten en liep de braderie door tot de muziektent aan het eind van de straat. Dat is nu niet zo, en dat mis ik wel. Maar het mooie weer maakt veel goed”. Zonnig is het zeker, liggen daar geen zonnebrillen te koop?


Kapot
Erg druk is het bij de ijssalon in de straat. “Als ik vanavond thuis kom, ben ik kapot” lacht één van de verkoopsters. “Maar ik heb dan wel een mooie dag gehad”.