Boos om ‘torens’ in Bezuidenhout

Bewoners rond de Juliana van Stolberglaan in Bezuidenhout zijn boos. Ze moeten niks hebben van het gloednieuwe plan van eigenaar Re­shape Properties om op de locatie van het voormalige TNO-kantoor vier ‘woontorens’ neer te zetten.

“Zonlicht kunnen we straks vergeten” (Tom Huijser)

Volgens omwonende Tom Huijser worden de vier wooncomplexen veel te hoog. ,,Negen verdiepingen, ze gaan zo’n 33 meter de lucht in,” moppert hij. ,,Dat is haast twee keer zo hoog als het kantoorgebouw van TNO. Zonlicht kunnen we straks vergeten.”

Huijser hield onlangs een enquête onder buurtbewoners. Zeker zestig Bezuidenhouters uit de nabije omgeving reageerden en delen zijn kritiek, stelt hij. ,,Zo zijn wij door de eigenaar ook helemaal niet gehoord over de plannen.”

Reshape Properties, dat gistermiddag niet bereikbaar was voor commentaar, kocht het oude TNO-pand samen met Atlast Invest in september. In de vier geplande woontorens wil het bedrijf bijna 150 koop- en huurappartementen kwijt. Ook moeten er ondergrondse parkeerplekken voor de huurders en de woningeigenaren komen.

Verzakken
Daar is buurtbewoner Huijser evenmin blij mee. ,,Zo’n bouwput, ik weet het niet. Onze woningen staan nog op het gruis van het bombardement uit de Tweede Wereldoorlog. Ik ben bang dat de boel gaat verzakken.”
In een brief aan de buurt stelt de eigenaar dat de gemeente in principe medewerking wil verlenen. Als die toestemming daadwerkelijk komt, hoopt de projectontwikkelaar begin 2017 met de nieuwbouw te kunnen starten.