Boete voor parkeren op eigen invalideplek

Een invalide man heeft in de Pijnacker Hordijkstraat in Bezuidenhout een boete van 150 euro gekregen, omdat hij zijn caravan op zijn eigen parkeerplek had geparkeerd.

Jelle Ouwendijk was van plan om op vakantie te gaan en wilde zijn caravan klaar maken voor de reis. “Ik belde met de gemeente om te horen of ik mijn caravan even voor de deur mocht zetten op die plek.” De afdeling parkeerbeheer adviseerde hem een vuilniszak over het bord te doen.”Maar toen ik dat deed, kwam er een politieagent die meteen een boete uitschreef.” Ouwendijk heeft een spierziekte aan zijn rug en lijdt aan een longziekte. Hij kan daarom niet ver lopen en was juist blij dat hij de caravan voor zijn deur mocht zetten.

De politie stelt dat het weliswaar een vervelende situatie is voor de man, maar vindt dat hij bij de verkeerde instantie om raad heeft gevraagd. “Een zak over een verkeersbord trekken is echt niet toegestaan. Als hij de politie had gevraagd om advies, hadden we dat zeker verteld”, zegt een woordvoerder.