Bloeiende hennepkwekerij ontmanteld in de Carolina van Nassaustraat

Den Haag – Donderdagmiddag 31 maart rond 14:00 uur werd er een hennepkwekerij aangetroffen in een woonhuis aan de Carolina van Nassaustraat.

Monteurs troffen bij een reguliere controle aan de stroomvoorziening een aantal draden aan die buiten de hoofdstoppen om waren bevestigd. Zij hebben dit bij de politie gemeld. Agenten zijn de woning binnengegaan en troffen in diverse kamers in totaal 718 planten aan. Verder troffen agenten nog assimilatielampen, transformatoren en aanverwante apparatuur aan. Deze apparatuur is in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgenomen. Stedin heeft hiervan aangifte gedaan. Een gespecialiseerde dienst heeft de woning geruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant van de kwekerij.

Hennepkwekerijen
Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.