Bezuidenhoutse makelaar wil Haagsche Hopjes weer Haags maken

Door Jorinda Teeuwen
Makelaar Jan van der Laan, gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 108, wil het Haagsche Hopje terugbrengen naar Den Haag. Op dit moment worden ze gemaakt in Italië en dat kan niet volgens Van der Laan.
“Mijn zwager was vroeger de directeur van het Hopjesmuseum in de Oude Molstraat”, vertelt Van der Laan op Den Haag FM. “Ik vond het zo leuk en dacht: waarom wordt er niet meer met het hopje gedaan. Het is een leuk artikel om weg te geven, de smaak is heerlijk en het is puur Haags.” Het plan is om het Haagsche Hopje weer echt Haags te maken. “We hebben een nieuw logo ontworpen, waar de Haagse ooievaar uiteraard in staat, Baron Hop – de man die het heeft uitgevonden – en het Vredespaleis.” Wanneer de productie in Den Haag daadwerkelijk van start gaat is onduidelijk, de productiekosten zijn erg hoog.
Van der Laan heeft de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas als welkomstcadeau een blik Haagsche Hopjes gestuurd. De hopjes vielen in de smaak bij de Amerikaan. In een brief bedankt Broas Van der Laan voor het cadeau en het warme welkom in Nederland. “Ik ben er zeker van dat ik van de snoep zal genieten.”