Bezuidenhouts echtpaar zoekt onderdak voor 11 sledehonden

DEN HAAG – Een Haags echtpaar moet mogelijk afscheid nemen van hun elf sledehonden. De hondenkennel in de gemeente Leidschendam-Voorburg waar de dieren nu zijn ondergebracht, moet worden afgebroken van de gemeente.
Per 1 januari zoeken Judith en Vincent Bisschop daarom een alternatief onderdak voor hun huskies. Volgens de baasjes is opvang in hun eigen woning in de Haagse wijk Bezuidenhout geen oplossing. ‘De buren willen de overlast niet en hebben via de rechter afgedwongen dat we maar twee honden mogen hebben bij ons huis’, aldus Judith Bisschop (70).
Natuurgebied
De gemeente Leidschendam-Voorburg wil dat het hondenhok verdwijnt omdat het terrein behoort tot een natuurgebied. Het echtpaar zoekt nu op korte termijn een nieuw terrein waar ze hokken voor een deel van de groep mogen neerzetten. ‘Een ander deel gaat naar vrienden en kennissen’, zegt Judith.
Ze hadden gehoopt dat de gemeente de situatie zou gedogen, maar dat lijkt niet door te gaan. De gemeente Leidschendam kan vanwege de kerstdagen niet reageren. Judith en Vincent hopen dat ze de komende week nog een plek vinden voor hun honden.