Bezuidenhouter Antoinette Jans doet mee aan de Waterschapsverkiezingen

Delfland wil wel verbouwen maar niet besparen
Antoinette Jans van de Algemene Waterschapspartij heeft haar twijfels of de verbouwing van het kantoor van Delfland echt bijna 19 miljoen moet kosten,
Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft verbouwplannen. Dat is ook nodig. De organisatie krimpt en locaties worden samengevoegd. Dat allemaal vanwege de ingezette bezuinigingen. Het bestuur heeft besloten in Delft te blijven, in het pand aan de Oude Delft. De kantoren van Delfland in Vlaardingen, op Delftechpark en op Kijkduin worden afgestoten, zodat alle medewerkers bij elkaar worden gebracht in Delft op de Phoenixstraat. 
Antoinette Jans van de AWP Delfland vraagt zich af of het niet anders kan. “Het is een monumentaal pand, en daar hoort ook een goede architect bij. Maar of dat nu Meccanoo moet zijn, dezelfde architect als van het station en het nieuwe stadskantoor in Delft? En kunnen we de besparingen niet beter inzetten, bijvoorbeeld om op termijn onze leningen af te bouwen?” 
Delfland betaalt zich blauw aan rente
Delfland heeft al een leningenportefeuille van 475 miljoen, en de AWP vindt dat onverantwoord. Jans: “De rente staat nu extreem laag, maar dat blijft niet eeuwig zo.”
“Wij zijn als bestuur regelmatig op de hoogte gehouden. Maar het is dan misschien net als met de kikker die langzaam gekookt wordt in water dat steeds heter wordt. Hij spartelt niet eens! Daarom is het goed dat we  hier ná de verkiezingen met een frisse blik naar gaan kijken. Dan hebben we ook geen last van tunnelvisie, letterlijk en figuurlijk! Voor nu hebben wij, de leden van de Algemene Waterschapspartij, in ieder geval tegen gestemd. En we pleiten voor 15-20% lagere kosten.”
Per saldo wordt het nieuwe pand echter net zo duur als de oude panden samen, en dat vindt de AWP niet verstandig. “Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat we ook kosten besparen”, besluit Jans van de AWP Delfland.