Bezuidenhout wordt kindvriendelijker

De gemeente maakt samen met kinderen uit de wijk Bezuidenhout kindvriendelijker. Bewoners stemden via een keuzetool op de leukste ideeën. Deze worden samen met kinderen uit de wijk nog dit jaar uitgevoerd.
Tussen 18 en 30 juni stemden 67 bewoners en kinderen op ideeën om de wijk kindvriendelijker te maken. De volgende kindvriendelijke ideeën kregen de meeste stemmen:
Van de stemmen ging 33,1% naar Kindercity als naam voor het huttendorp bij het waterbassin.
Als spel onder het Schenkviaduct gingen de meeste stemmen naar de hinkelbaan. 61,9% stemde op de hinkelbaan. De pilaren van het viaduct krijgen een leuke kleur zodat de omgeving van het viaduct vrolijker en veiliger wordt.
Bewoners willen graag het Kingveld op het Volkerakplein, 74,2% van de bewoners vulde dit in.
Op het dek van de parkeergarage op de Francios Valentijnstraat wil 87,1% van de bewoners een verkeersplein. Samen met de kinderen maakt de gemeente hiervoor een ontwerp. Op het verkeersplein kunnen kinderen op een veilige en leuke manier de verkeersregels leren.
Van de mensen wil graag 54,2% een schildering in de looptunneltjes. Verder kijkt de gemeente samen met woningbouwvereniging Haag Wonen naar de verlichting in de tunnels. Zo krijgen de kinderen een veiliger gevoel in de looptunnels.
Lees meer over Kindvriendelijke wijken op www.denhaag.nl/kindvriendelijk.