Bezuidenhout in teken van studentenprotest

Den Haag staat vrijdag in het teken van de grote studentenmanifestatie tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op het hoger onderwijs. Op het Malieveld worden zo’n 18.000 studenten verwacht.


Protestmars
Vanaf de Haagse Hogeschool gaan leerlingen om 12.00 uur in optocht naar het Malieveld. Daarin lopen naast Haagse studenten ook mensen van de universiteiten en hogescholen uit Delft, Rotterdam, Leiden en Amsterdam mee. Ze lopen naar het Malieveld via de Waldorpstraat, Rijswijkseweg, Schenkviaduct, Prinses Beatrixlaan en Utrechtsebaan.
De organisatoren zeggen met de mars hun boosheid te willen uiten in een mars en niet op ‘een of ander feestje met een dj’.


Manifestatie op het Malieveld
Op de actiebijeenkomst op het Malieveld zullen verschillende mensen spreken waaronder ook Alexander Pechtold van D66, Job Cohen van de PvdA en Guusje ter Horst van de HBO-raad. Ook staatssecretaris Halbe Zijlstra van Hoger Onderwijs is van plan een toespraak te houden.
Het protest van de studenten richt zich vooral tegen de boete die ze kunnen krijgen bij langer studeren en de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Luister via onderstaande link naar de bezwaren tegen de kabinetsplannen van Falko Evers, voorzitter van de Haagse Studenten Vakbond. 


Den Haag FM
Den Haag FM doet vrijdag uitgebreid verslag van het studentenprotest in de stad.


Falko_Evers_van_de_Haagse_Studenten_Vakbond.mp3