Bezuidenhout gebruikt als filmset voor opnames “In Oranje”

Een aantal Bezuidenhouters kwam de afgelopen dagen bedrogen uit. Het liet zich aanzien dat er een groentenboer tegen de verdrukking in een zaak wilde openen op de hoek van de Van der Parrastraat en de Louise de Colignystraat. Niets bleek echter minder waar: het pand wordt gedurende 3 weken gebruikt voor de opnames van de film “In Orranje” met als hoofdrolspelers Wendy van Dijk en Thomas Acda.

IN ORANJE gaat over de 11 jarige Remco, wiens grootste droom is te mogen spelen in het Nederlands elftal onder de 14 jaar. Als Erik, zijn vader en fanatieke coach komt te overlijden stort Remco’s wereld inéén. Gelukkig krijgt Remco hulp uit onverwachte hoek waardoor hij met zijn vader in contact kan blijven en alsnog zijn droom na kan jagen.

Wendy van Dijk zal de rol van moeder Sylvia voor haar rekening nemen. Thomas Acda die van de vader, Erik. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (BIJ ONS IN DE JORDAAN, MEVROUW DE MINISTER) en de regie is in handen van Joram Lürssen (DE FINALES, ALL STARS-De serie).

IN ORANJE vertelt het verhaal van Remco (11), een getalenteerd voetballertje met maar één droom: te mogen spelen in Oranje onder de 14 jaar. Zijn vader Erik is fanatiek in het coachen van Remco en weet het altijd beter, wat leidt tot spanningen tussen vader en zoon. Remco’s moeder Sylvia is degene die de gemoederen altijd weer tot bedaren brengt. Remco’s wereld stort ineen als zijn vader plotseling sterft. Zijn vriendje Winston probeert te helpen. Zijn grootmoeder weet een manier om in contact te komen met Remco’s vader. Dan raakt Remco geblesseerd. Gelukkig steunt zijn vriendinnetje Anneke, de dochter van de apotheek, hem om zijn allergrootste droom alsnog waar te maken.

IN ORANJE wordt geproduceerd door Motel Films en Fu Works, die in oktober van dit jaar de speelfilm PHILEINE ZEGT SORRY zullen uitbrengen.

IN ORANJE is geselecteerd voor het zogenaamde Telescoopproject, een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van OcenW, het Nederlands Fonds voor de Film, CoBo, NOS en de publieke omroep. De AVRO is co-producent van IN ORANJE. De film zal in mei 2004 in 80 kopieën worden uitgebracht door A-Film Distribution.