Beroving Schenkkade, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een nog onbekende man beroofde maandag 20 januari een 32-jarige vrouw van haar mobiele telefoon en laptop. De man uitte bedreigingen gedurende de beroving.
Het slachtoffer liep rond 19.55 uur, samen met een collega, op de Schenkkade. Ze merkte dat de verdachte een lange tijd achter haar bleef lopen. Niet veel later vroeg hij haar uit het niets iets en raakten ze in gesprek. Op het moment dat het slachtoffer door wilde lopen, bedreigde de man haar. Hij eiste haar mobiele telefoon en laptop en ging er vervolgens rennend vandoor richting het Schenkviaduct. De politie zoekt getuigen.
Signalement
De verdachte is een donker getinte man van 20 à 25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is 1.75 m. tot 1.80 m. lang. Hij droeg ten tijde van de beroving een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd, een licht gekleurde spijkerbroek en fel gekleurde sneakers in een paarsachtige kleur.
Ten tijde van de beroving liep er een sporter met een wit t-shirt in de richting van de Laan van Nieuw Oost-Indië. Deze man is rond de 30 jaar oud. De politie is in het specifiek op zoek naar deze man, omdat hij mogelijk getuige is geweest van de beroving.
Tips? Bel de politie!
Tevens is de politie op zoek naar andere getuigen. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.