Beleef nu al het nieuwe Koningin Julianaplein in het Atrium (t/m 17 november)

Van 24 oktober tot en met 17 november 2017 is in het Atrium een tentoonstelling te zien over het toekomstige Koningin Julianaplein. Kijk hoe het plein voor Den Haag Centraal wordt, hoe u dan over het groene plein naar de Koekamp loopt en hoe het nieuwe gebouw er in het echt uitziet.

Bij de tentoonstelling kunt u door een virtual realitybril al op het plein staan en het gebouw en het groene plein bekijken. Door deze techniek krijgt u een levensechte beleving. Ook de groene heuvels die op het plein komen, liggen nu in het Atrium.

Toekomstig Koningin Julianaplein
Op dit moment is de ondergrondse fietsenstalling in aanbouw.
Als deze klaar is, komt daarboven een gebouw met ongeveer 350 appartementen, waaronder starters- en huurwoningen.
Op het plein zelf komt veel groen.
Deze plannen passen in de verbeteringen rond station Den Haag Centraal. Na het opknappen van het station zelf is nu dus de omgeving aan de beurt.

Masterplan Den Haag Nieuw Centraal
De ontwikkeling van het KJ-plein, onderdeel van het gehele stationsgebied, kent een lange voorgeschiedenis. De gemeenteraad stelde ruim 15 jaar geleden samen met de NS, het Rijk en marktpartijen het masterplan Den Haag Nieuw Centraal vast. Het stationsgebied heeft sindsdien stap voor stap een moderne uitstraling gekregen. Het plein voor het station is het laatste deel van deze herontwikkeling.

Bekijk het nieuwe KJ-plein thuis
Kunt u niet naar het stadhuis komen maar wilt u het plein al wel beleven? Met uw smartphone in een Virtual Reality cardboardbox beleeft u het ook levensecht:

  • Ga naar www.zwartlichtvr.com/pano/denhaag.
  • Klik daarna op het maskersymbool.
  • Plaats nu uw smartphone in een VR bril of VR cardboardbox en ervaar het Koningin Julianaplein alsof u er al bent.

Met het onthullen van één van de panelen wordt de aftrap gegeven voor de tentoonstelling over het Koningin Julianaplein die ook virtueel te beleven is.