Bejaarde zwaargewond na duw op spoor op Den Haag CS

Den Haag – Een 75-jarige Haagse raakte zondag 30 maart om 00.30 uur zwaargewond na een duw vanaf een perron van Den Haag CS. De Haagse liep daarbij meerdere kneuzingen en botbreuken op. De politie hield drie mannen, twee 18-jarigen en een 17-jarige uit Den Haag, aan als verdachten van deze zware mishandeling.
Vermoedelijk ging aan dit incident een opstootje in de Randstadrail vooraf. Het drietal kreeg ruzie en één van de drie deelde een klap uit aan een 54-jarige medepassagier uit Den Haag. Daarna rende het drietal weg. De 75-jarige vrouw stond op dat moment op het perron van Den Haag CS waar de drie mannen overheen renden. Zij stond kennelijk in de weg en kreeg vermoedelijk opzettelijk een duw van één van de mannen. De vrouw viel door de duw op het spoor.
Snelle aanhouding
Agenten hielden even later op de kruising van de Korte Poten met de Herengracht drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement van getuigen. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. De 54-jarige Hagenaar deed aangifte aan het politiebureau van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis en kon nog niet worden gehoord.