Barbecueën in het park

De zomer is weer aangebroken. Voor veel mensen dè tijd om de BBQ aan te steken. Maar niet iedereen in Den Haag heeft een tuin of balkon waar dit kan. Daarom zijn in een aantal parken in Den Haag speciale barbecueplaatsen ingericht.
De plekken zijn zo uitgezocht dat u rustig kunt barbecueën in een mooie omgeving. Zonder dat omwonenden en andere bezoekers van het park overlast hebben. Bij de plekken staan extra afvalbakken.
De Vlaskamp is een park waar speciale barbecueplekken zijn te vinden.
Leg uw kolen of briketten niet direct op het gras. Maar doe ze in een bak op een standaard. Het gras raakt beschadigd als u direct op het gras stookt. Laat gloeiende kolen eerst helemaal afkoelen voor u ze weggooit. Op sommige barbecueplaatsen staan speciale bakken voor gloeiende kolen. Daar mag u ze wel heet in gooien.
Afval
Overgebleven etenswaren, botjes, verpakkingsmateriaal en dergelijke horen in de afvalbak. Zit de bak vol? Laat het vuil dan niet naast de bak liggen. Maar neem het in een afgesloten zak mee naar huis. Het laten liggen van etenswaren leidt tot overlast van ongedierte.
Buiten speciale barbecueplaatsen
In principe mag u overal barbecueën. Zolang u geen overlast of gevaar veroorzaakt. Ook op het Noorderstrand mag gebarbecued worden. Toch is er een aantal plaatsen waar u niet mag barbecueën. 
Dit wordt dan ter plekke aangegeven.
Niet barbecueën
Plekken waar niet gebarbecued mag worden:
de Japanse Tuin
het Rosarium
Park De Verademing