Ballast Nedam mag ‘Netkous’ bouwen

Bezuidenhout – De netkous, het viaduct voor RandstadRail in de Prinses Beatrixlaan dat bestaat uit een tubeconstructie, wordt door Ballast Nedam gebouwd. Nog deze week wordt het contract getekend.
De aanleg van RandstadRail in Den Haag bestaat uit verschillende deel-projecten. Op die deelprojecten kunnen bouwbedrijven een bieding doen. Inmiddels is een keuze gemaakt voor het project in de prinses Beatrixlaan, dat de ‘netkous’ wordt genoemd. Ballast Nedam zal waarschijnlijk het project uitvoeren. Deze week worden de besprekingen afgerond. De projectorganisatie RandstadRail wil tot die tijd nog geen details over de overeenkomst prijsgeven.
RandstadRail zal vanaf de Juliana van Stolberglaan afslaan naar de Prinses Beatrixlaan. In het midden van deze straat zal op hoge palen en in de vorm van een tube de moderne openbaar vervoersverbinding worden aangelegd. Ook komt er een nieuwe halte Beatrixlaan.

Voor de aanpassing van het bestaande viaduct op de Prinses Beatrixlaan worden momenteel palen in de grond geboord.
Inmiddels is ook begonnen met de sloop van de oude halte Ternoot. Deze wordt verplaatst omdat een aansluiting met het nieuwe viaduct in de Prinses Beatrixlaan anders niet mogelijk is. De nieuwe halte Ternoot zal zestig meter in de richting van de Laan van Nieuw Oost-Indië worden opgeschoven. Ook wordt op het terrein van de Monarch (naast het conservatorium) gewerkt aan twee betonnen viaductdelen van de nieuwe halte Ternoot.
Deze en vorige week hebben er (nachtelijke) werkzaamheden plaatsgevonden. In die periode zijn de perronkappen ontmanteld en afgevoerd. Om de sloop en het transport van de kappen mogelijk te maken is beurtelings een rijbaan van de Juliana van Stolberglaan afgesloten.
De werkzaamheden aan dit traject van RandstadRail zullen nog geruime tijd duren. Zo worden in het weekeinde van 14 en 15 augustus nieuwe betonnen viaductdelen geplaatst. De oude delen worden uitgenomen. In die periode zal de kruising Juliana van Stolberglaan- Prinses Beatrixlaan-Adelheidstraat gedurende zestig uur worden afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid.