Auto botst tegen Paleis van Justitie

Een 64-jarige automobilist uit Noordwijk botste vrijdagochtend tegen een pilaar voor de hoofdingang van het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan in Den Haag. De man moest zich die ochtend bij de politierechter verantwoorden voor het rijden onder invloed begin dit jaar.
De Noordwijker was op 3 februari in Den Haag aangehouden en uit een blaastest die hij toen moest afleggen kwam 855 ugl als resultaat. Getuigen zagen de man vanmorgen slingerend over de weg rijden waarna hij met zijn auto de stoep opreed en tegen de pilaar reed. Agenten die snel ter plaatse waren, roken in het voertuig een alcohollucht. Het slachtoffer werd door de GGD met nekletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Op de EHBO afdeling van het ziekenhuis vorderden agenten de verdachte mee te werken aan een bloedproef om vast te stellen of er wederom sprake was van alcoholgebruik. 
 
(Foto: Hedda Schipper/Twitter)
Omdat het bij de rechter en de officier van justitie op dat moment nog niet bekend was waarom de verdachte niet aanwezig was bij de zitting, werd hij vanmorgen bij verstek veroordeeld voor deze feiten. Eerder werd hij in 2010 door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld wegens dronken rijden. Toen was ook zijn rijbewijs in beslag genomen.