Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in de Laan van NOI

Den Haag – De politie trof maandag 10 maart, naar aanleiding van een M-melding, een hennepkwekerij aan in een woning op de Laan van Nieuw Oost-Indië. De 21-jarige bewoner van het pand is aangehouden.
De politie ontving een anonieme melding van de M-tiplijn dat zich in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Agenten namen poolshoogte en onderzochten de woning op sporen die wezen op hebben van een dergelijke kwekerij. Al vrij snel werd voor de agenten duidelijk dat zich daadwerkelijk een hennepkwekerij bevond in de woning en daarop traden ze de woning binnen. Daar werd een kwekerij aangetroffen met ongeveer 400 planten. De 21-jarige bewoner van het pand is aangehouden. De planten en de benodigdheden om de hennep mee te kweken zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.
Hennepkwekerijen
De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.
Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)
Meld Misdaad Anoniem is een stichting die het mogelijk maakt om anoniem een melding te doen. De stichting zet het dan door naar de betreffende instantie, zoals de politie. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een onderzoek starten. Meld Misdaad Anoniem is gratis te bereiken via: 0800-7000.