Ambitieuze businessclub wil VUC hogerop brengen

Bij notariskantoor Van Loenen en De Groot is de sfeer opperbest. Een achttal bestuursleden van de stichting Business Promotion VUC is in de kamer bij notaris aanwezig om de nieuwe statuten officieel te bekrachtigen. “Eindelijk is het dan zover”. zegt voorzitter Kees Massaar. “Om tot deze oprichting te komen is binnen de vereniging best een zware bevalling geweest. Sterker nog, we hebben zelfs Tweede Kamer lid Hilbrand Nawijn als juridisch adviseur gevraagd. Daarnaast heeft hij een keer tijdens een emotionele discussieavond, als gespreksleider opgetreden. We zijn hem hier uiteraard bijzonder erkentelijk voor. Het is nu aan het nieuwe stichtingsbestuur om de ambities waar te maken”. Dit (vernieuwde) bestuur bestaat naast Kees Massaar uit Hans Kerkhof, Herman Hol, Michel van den Goorbergh, Nico Versloot. Onno Brokke, Sander Driessen en Philip Vrolijk. Zij hebben zich ten doel gesteld om namens de stichting hun steentje er aan bij te dragen dat VUC terugkeert op het hoogste amateurniveau van Nederland. “VUC is een traditierijke vereniging”, aldus Onno Brokke. “Jarenlang speelde de club in de hoofdklasse. We hopen dat deze tijden gauw terugkeren. Hiervoor is een aantal extra financiële middelen nodig. De stichting wil deze gelden voor de selectie beschikbaar stellen”.


Nieuwe uitdaging
Opmerkelijk is de aanwezigheid van Zoetermeerder Nico Versloot in het bestuur. Hij was jarenlang het gezicht en voorzitter van de businessclub van DWO. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, legt hij uit. “Mijn zakelijk compagnon Sander Driessen had al nauwe banden met VUC. Zodoende kwam ik bij deze vereniging terecht. De sfeer, entourage en organisatie spraken me dermate aan dat ik al snel bereid was om het één en ander voor de sponsorcommissie te gaan doen”.


Voldoende draagkracht
“Met dit stichtingsbestuur is er voldoende draagkracht om de businessclub naar behoren te laten functioneren”, zegt Kees Massaar, die tijdens de ondertekening van de statuten spontaan op een ladder in de kamer bij de notaris ging staan. Zijn act de symbolische sprong voorwaarts betekenen. “We hebben er weliswaar alle vertrouwen in dat VUC onder de nieuwe trainer Albert van der Dussen voor de bovenste plaatsen gaat meedoen. Maar door de professionalisering van de businessclub willen we hem hierbij de helpende hand bieden”, besluit Massaar.