Alzheimer Café Haagse Hout: Technische hulpmiddelen thuis

Ook in het nieuwe jaar bent u van harte welkom in het Alzheimer Café Haagse Hout! Op woensdag 10 januari wordt het thema “Technische hulpmiddelen thuis” besproken. Uit onderzoeken blijkt dat gebruik van technologische snufjes -domotica- de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en voor hun mantelzorgers en zorgverleners kan verbeteren. Domotica verbetert de veiligheid, waardoor bijvoorbeeld valpartijen verminderen, en kan de vrijheid verruimen. Op 10 januari 2018 nemen wij u mee in de wereld van domotica en bespreken we de voordelen, nadelen en randvoorwaarden.

Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, kinderen, andere familieleden, professionals uit bijvoorbeeld de zorg en andere belangstellenden. Vanaf 19 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur.

Het Alzheimer Café vindt iedere 2e woensdag van de maand plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155 in Den Haag.

Naast het Alzheimer Café is in wijkcentrum Mariahoeve ook het
Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen voor Bezuidenhout en Mariahoeve gevestigd. Hier kunnen wijkbewoners een of meerdere dagen per week deel nemen aan dagrecreatie. Er wordt tevens gerichte ondersteuning geboden aan mantelzorgers van mensen met dementie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Marlot Henkes, mhenkes@cardia.nl.
In Benoordenhout verzorgt Evita Lokaal dagbesteding voor o.a. mensen met beginnende geheugenproblematiek en ondersteuning voor mantelzorgers. Meer informatie vindt u op www.evitalokaal.nl.

Een samenvatting van het AC van 13 december jl is geschreven door Hans. Ook zijn wij in het nieuwe jaar te vinden op Facebook via https://www.facebook.com/AlzheimercafeHH/. U kunt onze pagina volgen om op de hoogte te blijven van het Alzheimer Café.

Wij heten u ook in het nieuwe jaar graag welkom.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Alzheimer Café Haagse Hout

NB Indien u op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen rondom het Ontmoetingscentrum Dementie en het Alzheimer Café Haagse Hout berichten wij u graag via een mailinglijst.