Alzheimer Café geopend in Haagse Hout

In Haagse Hout is onder grote belangstelling uit de wijk een nieuw Alzheimer Café geopend voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.
Oprichter van het Alzheimer Café, Dr. Bere Miesen, gaf afgelopen woensdag 13 november het startschot voor de maandelijkse bijeenkomsten, waar gastsprekers op een specifiek onderwerp rond dementie ingaan. Al bij deze eerste bijeenkomst werden persoonlijke verhalen gedeeld en bleek hoe belangrijk het voor dementerenden en hun naasten kan zijn om open over het onderwerp te kunnen praten en geïnformeerd te worden.
Het Café biedt een veilige plek waar mensen zich thuis voelen en over hun ervaringen en problemen kunnen praten. Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de thema’s. Onderwerpen die achtereenvolgens op het programma staan voor de komende maanden zijn: 
– Onzekerheid over de diagnose 
– Op wie kan ik een beroep doen? 
– Emotionele gevolgen van dementie 
– Juridische aspecten bij dementie. 
Op de volgende bijeenkomst op 11 december komt lector Psychogeriatrie Frans Hoogeveen spreken over het thema Wat is dementie? 
Het Alzheimer Café Haagse Hout is gevestigd in het wijkcentrum Mariahoeve aan Ivoorhorst 155 en vindt iedere tweede woensdag van de maand plaats. Het begint met een inloop om 19.00 uur, waarna het programma met de spreker om 19.30 uur van start gaat en tot 21.30 uur duurt. Naast het Alzheimer Café is in wijkcentrum Mariahoeve ook het Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen gevestigd. Hier kunnen bewoners uit Haagse Hout terecht om een of meerdere dagen per week deel te nemen aan dagrecreatie. Ook wordt er gerichte ondersteuning geboden aan mantelzorgers van mensen met dementie.
Voor meer informatie: programmacoördinator Jozien Wolthers,
jwolthers@cardia.nl, 06-13802118.