Als Tarzan door het Haagse Bos?

Als het een beetje meezit, kunnen Hagenaars binnekort op een bijzondere manier het Haagse Bos gaan ontdekken. Namelijk als Tarzan, slingeren van boom tot boom. Boswachter Jenny van Leeuwen van Staatsbosbeheer onderzoekt met omwonenden en gebruikers de mogelijkheden voor een klimpark.
Jenny van Leeuwen
Om inspiratie op te doen bracht Jenny samen met vertegenwoordigers van het ‘gebruikersplatform’ van het Haagse Bos deze week een bezoek aan het Kralingse Bos in Rotterdam, waar vorig jaar klimpark Fun Forest in gebruik is genomen. “De opgedane ervaringen waren positief en het is ontzettend leuk om te doen, zowel voor kinderen als volwassenen”.
Toch loopt Jenny van Leeuwen niet te hard van stapel. “Iedereen die van het Haagse Bos geniet zoals het nu is, moet de gelegenheid krijgen om aan het idee te wennen en met ons mee te praten en te denken”. Dinsdag 22 april gaat van Leeuwen opnieuw met gebruikers in gesprek en in een later stadium volgen ook voorlichtingsavonden voor andere betrokkenen. “Op z’n vroegst in 2016, hebben we hier ons eigen klimbos.”