Actie tegen wildgroei aan verkeersborden

De gemeente Den Haag gaat de wildgroei aanpakken van verkeersborden en andere storende factoren in de openbare ruimte. Wethouder Sander Dekker (stadsbeheer, financiën) roept inwoners van de stad op om foto’s te maken van gekke situaties in de openbare ruimte. Denk aan een bankje dat zo hoog staat dat er alleen een reus op kan zitten, of aan een bordenwoud waarin niemand de weg kan vinden.

De fotowedstrijd vormt de opmaat naar een opschoonactie van de openbare ruimte in 2013. “Als er veel objecten in de openbare ruimte staan, dan wordt die vanzelf minder toegankelijk. Dat geldt voor verkeers- en informatieborden, parkeerpaaltjes en bankjes op plekken waar toch niemand gaat zitten,” aldus Dekker. “We willen ook op dat vlak in 2013 een opschoonactie gaan organiseren.”
 
De wedstrijd volgt op een actie van leden van de commissie Verkeer en Ruimtelijke Ordening van de bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, Duttendel en Wittebrug. Die hebben het plan opgevat om eens goed rond te kijken in de wijk om te kijken hoe het gesteld is met de verkeersborden. Zijn ze goed geplaatst, verduidelijken ze de verkeerssituatie, zijn ze goed zichtbaar of zijn ze overbodig?
 
Deelnemers kunnen hun foto’s tot 1 september insturen naar
openbareruimte@denhaag.nl (en stuur, als het verkeersborden in Bezuidenhout betreft, een cc’tje naar info@bezuidenhout.nl).