Acrobaat gewond bij ongeval met Rad des Doods in circus op Malieveld

Den Haag – Een acrobaat is vanmiddag gewond geraakt tijdens een voorstelling van het Groot Kerstcircus Den Haag. De acrobaat was tijdens de voorstelling, deels geblinddoekt en zonder veiligheidskabels en vangnet, hoog in de circustent bezig met stunts in het sneldraaiende ‘Rad des Doods’ toen het misging. Het rad viel vele meters naar beneden en de acrobaat raakte gewond. Dit vlak voor de ogen van vele circusbezoekers, waaronder een groot aantal kinderen. 
Meteen werden ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De komst van het MMT is echter gecanceld. De acrobaat is door het ambulancepersoneel op een wervelplank gefixeerd. Het slachtoffer is hierna met behulp van een politiejeep van de circustent overgebracht naar de gereedstaande ambulance. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Met “slechts” een gebroken arm lijkt de man er genadig van te zijn gekomen.
De circusvoorstelling is na het ongeluk, na een korte onderbreking, voortgezet. Wat de oorzaak is van het ongeval moet nog onderzocht worden.