Achterstallig onderhoud Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch verkeert in een slechte staat vanwege veel achterstallig onderhoud. Aangezien toenmalig Konigin Beatrix “geen bouwvakkers over de vloer wilde hebben” verkeert Paleis Huis ten Bosch inmiddels in een zeer slechte staat.
Scheuren in wanden en plafonds, houtrot en totaal verouderde technische installaties zijn slechts enkele gebreken die overal in het paleis worden aangetroffen. Daarnaast zijn tal van attributen in het paleis, die een hoge culturele waarde hebben, toe aan renovatie en herstelwerkzaamheden.
De “historische gordijnen” in de Chinese zaal zijn “tot op de draad versleten. – rapport ministerie van Binnenlandse Zaken.
De komende twee jaar zal het paleis drastisch worden gerenoveerd. In totaal is hier op voorhand al ruim 35 miljoen euro voor beschikbaar gesteld door de overheid. Immers de staat draait op voor de kosten van het onderhoud van het paleis, de koning zelf moet opdraaien voor kosten die als puur privé kunnen worden aangemerkt zoals een sportzaal of zwembad voor de familie.
Al met al blijkt dat Paleis Huis ten Bosch te vergelijken is met “een huis waar 30 jaar niks aan veranderd is”.