9 november: Open dag Duurzame Voorbeeldwoningen Den Haag

‘Gluren bij je groene buren’
Soms mag het: een uitgebreid kijkje nemen in het huis van de buurman. Niet om de nieuwe bank of keuken te keuren. Nee, werp eens een blik op de zonneboiler of nieuwe vloerisolatie en volg gelijk een infoworkshop mini-moestuin maken.
Ongeremd gluren en kijken kan op de Duurzame Voorbeeldwoningendag op 9 november 2013 in Den Haag. Dit project is een voorbeeld van duurzame samenwerking tussen gemeente en bewoners. De mensen die hun huis openstellen voor bezoekers, vinden een energiezuinig huis belangrijk. Een project waarbij duurzame huishoudens door de hele stad hun deuren openen voor een kijkje in hun ‘groene’ leefomgeving. Wellicht is het jouw buurman die advies kan geven, zijn ervaringen wil delen en je op weg helpt om ook jouw huis milieuvriendelijk te maken. Ook vertellen wijkorganisaties hun plannen om de buurt te laten bloeien en groeien. In de woningen zijn verschillende duurzame thema’s uitgevoerd met bijbehorende informatie workshops.
Winactie 
Bezoek op 9 november een voorbeeldwoning, samen met iemand met een ander woonadres dan die van jezelf. Alleen dan maak je kans op een gratis Meeloopadvies. Win jij, dan wint jouw introducé ook. Laat beiden je gegevens achter in het gastenboek in een van de voorbeeldwoningen. Tijdens het Meeloopadvies loopt adviseur Michiel de Raaij met je mee door je woning. Hij vertelt je direct over de bouwkundige staat van het huis, de verwarming ervan, de staat van het onderhoud en de mogelijkheden om aan energiebesparing te doen. En hoe je je woning energie-zuiniger kan maken, van eenvoudig tot ingrijpend. Bovendien kun je vragen stellen. Een Meeloopadvies is dus vooral oriënterend en kent een informatief karakter. Klik hier.
Voordelen van duurzaam leven 

Verduurzamen heeft namelijk vele voordelen. Naast de directe winst die het je oplevert in je eigen portemonnee, iets wat in deze huidige tijd goed van pas komt, draag je bij aan een schoner milieu. Het levert tevens veel comfort op. Door enkel glas te vervangen voor dubbelglas is tocht en kou verleden tijd. En vloerisolatie zorgt voor warme voeten. Reden genoeg dus om actie te ondernemen. En vandaar de open dag! (https://www.duurzaamdenhaag.nl/projecten/voorbeeldwoningen/weetjes/)
De Open Dag Duurzame Voorbeeldwoningen is op 9 november 2013, van 10.00 – 14.00 uur.
Websites
Het evenement op facebook