8 september: De bijbel van Den Haag: Sociale Gids!

De Sociale Gids is een echt Haags instituut. Sinds 1957 wordt hierin elke twee jaar ‘sociaal Den Haag’ minutieus in kaart gebracht. De gids wint het nog steeds van Internet want hij staat boordevol adressen van en gegevens over maatschappelijke dienstverlening, zorg, wonen, welzijn, sociaal-cultureel werk en informatie- en advieswerk. De Sociale Gids is kortom een oeroud, maar nog immer springlevend en ijzersterk naslagwerk voor intermediairs, informatiepunten en organisaties. Hij is te koop bij het Centraal Informatiepunt Ouderen voor € 17,50.

AWBZ? Wmo? GGZ?? UWV?? SVB?? BBD?? COC??? CWI??? CIZ??? Nederland is een land van afkortingen, regelingen en instanties. Er is maar één manier om daarin de weg niet kwijt te raken: door ervoor te zorgen goed geïnformeerd en gedocumenteerd te zijn. Dat kan in Den Haag gelukkig met de Sociale Gids. Dit klassieke en onontbeerlijke overzicht van ‘sociaal Den Haag’ bestaat al meer dan een halve eeuw. De editie 2008-2009 is de dertigste druk!

De Sociale Gids is verkrijgbaar bij de uitgever en samensteller, het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO). Hij is voor € 17,50 direct te koop bij CIPO in Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 (tegenover de Grote Kerk). De bezoekersruimte is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur. De gids is ook per post te bestellen via tel. (070) 364 38 21 of e-mail cipo@cipo.org. Dan komen er nog verzendkosten bij.