4 t/m 8 april: Het avontuur roept: Spring Festival Koninklijk Conservatorium

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 april vindt 49ste editie van het Spring Festival plaats in het Koninklijk Conservatorium en in het Korzo Theater, waarin de afdeling Compositie de nieuwste composities presenteert. Voor liefhebbers van muzikaal avontuur is het Spring Festival een niet te missen reeks gebeurtenissen.

Gedurende vijf dagen presenteren de studenten Compositie hun eigen werken, en van docenten. Een breed spectrum komt aan bod: kamermuziek, stukken voor groot ensemble, live elektronica, video, performances en muziektheater.

Naast de traditionele festivalonderdelen zoals het Vocaal Project en het Ensemble Royaal werkt de afdeling dit jaar samen met Ensemble Klang en Kluster5, het resultaat daarvan is te horen op 4 en 5 april in het Korzo Theater.

Tussen de grotere concerten door worden de wat kleinschaligere studentenconcerten gehouden met zo ook het houtblazersconcert op 7 april en het concert van het Catchpenny Ensemble op 8 april.

Het festival wordt afgesloten met een concert van het Ensemble Royaal met als centraal stuk Expres(s) van Paul Termos. Dit werk is een schitterend voorbeeld van Termos’ schrijfstijl waarin het obsessieve en het streven naar transparante constructies resulteren in dramatische, tegendraadse maar zeer uitgebalanceerde stukken. De avond eindigt met een optreden van Jeroen en Stefan Blaak die meerdere werken zullen spelen van (docent Compositie) Diderik Wagenaar.

Alle concerten zijn gratis te bezoeken.

Op www.springfestivalthehague.com worden updates over het programma gepubliceerd.