Vogelfestival in het Haagse Bos

De Haagse Vogelbescherming bestaat 90 jaar. Dat wordt gevierd in het Haagse Bos met een Vogelfestival op zondag 4 oktober (dierendag) op de Kleine Weide.

Tijdens dit voor iedereen toegankelijke festival staan onze vogels centraal. Er zijn demonstraties van het ringen van vogels, lezingen over de ooievaar – een Haagse vogel bij uitstek –, over het Haagse Bos in de oorlogsjaren en over roofvogels. Bezoekers kunnen meedoen aan vogelexcursies en zich verdiepen in vogelfotografie. Ook kom je op de informatiemarkt te weten hoe je meer vogels naar je tuin kunt lokken, hoe je actief kunt worden als vogelwachter of kunt helpen in Vogelasiel de Wulp enz. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Onze burgemeester – de heer J. van Aartsen – is beschermheer van de Haagse Vogelbescherming. Het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘90 jaar HVB’ zal tijdens het festival aan hem worden aangeboden.

Op 4 oktober is het Dierendag. Een bezoek aan het Vogelfestival is een leuke manier voor jong en oud om meer te weten te komen over de natuur in en rond Den Haag.

De ingang naar De Kleine Weide is te vinden vlak bij de Malietoren, op de parallelweg van de Utrechtse Baan. Het festival duurt van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Meer informatie over de HVB en het Vogelfestival: www.haagsevogels.nllogo Haagse Vogelbescherming.