3 verwaarloosde paarden in beslag genomen in het Groene Oor

Den Haag – Een agent van de dierenpolitie werd op de Loolaan door medewerksters van de dierenambulance ter plaatse gevraagd, om de huisvesting en de verzorging van paard en pony’s die daar gestald zijn te beoordelen. De dieren waren eerder aangetroffen door buurtkinderen, die op hun beurt de medewerksters van de dierenambulance hadden aangesproken die daar in de buurt bezig waren.
De Loolaan loopt tussen de twee fietstunnels onder de sporen door die vanaf de Schenkkade (naast de Nieuwe Veenmolen) naar Voorburg. Daartussen ligt een stuk “niemandsland” van de NS met allemaal schuurtjes en dubieuze bouwsels. De NS is sinds enige weken bezig met de ontruiming van het terrein.

De eigenaren of verzorgers van de dieren waren het niet eens met het feit dat hun dieren bekeken werden en er ontstond een vechtpartij, waarbij steeds meer familieleden kwamen opdagen om hun argumenten kracht bij te zetten. Daarom heeft de agent ‘assistentie collega’ gegeven; een code die ervoor zorgt dat alle beschikbare eenheden die in de buurt zijn met spoed ter plaatse komen om de collega te ontzetten. 
Zo ook in dit geval. In een mum van tijd was er een tiental politie voertuigen ter plaatse, die de collega die in het nauw gedreven werd te hulp schoten.
Eén van de verzorgers is aangehouden voor het geweld wat tegen de politieagent gebruikt is, en naar het politiebureau Leidschendam-Voorburg overgebracht. De rust keerde daarna weer terug.
Er zijn uiteindelijk één verwaarloosd paard en twee pony’s in beslag genomen, en naar een andere plek vervoerd.