28 september 2009: VUC blijft baas over DHC in teleurstellend topduel

VUC-DHC was vooraf bestempeld als een topper in de 1e klasse B. Kijkend naar de ranglijst was dat ook logisch. De wedstrijd heeft echter niet gebracht wat ervan verwacht werd. VUC zal er niet rauwig om zijn, het pakte drie punten.


VUC had aan Het Kleine Loo al snel een voorsprong kunnen en eigenlijk moeten nemen. In de zesde minuut beging Bas Voogt een overtreding op Jeffrey Gorré, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Mehmet Gunzelmansur (ex-VELO) zag echter zijn elfmetertrap gestopt worden door Danny Gout.


 
 


De verdediging van VUC, met een sterk spelende Bart Koffeman en Richie Mensah, liet zich niet verontrusten door de DHC-aanvallers. Ook VUC verscheen regelmatig in het Delftse strafschopgebied. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg aan de leiding.


De bal kwam na een voorzet van de rechtervleugel van Jeffrey Gorré voor het DHC-doel. Daar werd de bal enkele malen ingeschoten en na deze ‘flipperkastactie’ schoot Danny Achterberg de 1-0 binnen.


Tijdens de pauze hield DHC-trainer Rob de Lange Sander Koeleman en Stefan Roos in de kleedkamer en stuurde Laurens Kok en Leo Koswal het veld in. VUC kreeg de steun van een snelle 2-0 voorsprong. Een vrije trap van Kenny Gonzalez werd van richting veranderd, waardoor doelman Danny Gout kansloos was en de 2-0 op het scorebord verscheen.


 

 


In het verloop van die tweede helft kreeg met name Jeffrey Gorré nog enkele goede mogelijkheden, maar meer dan het raken van de paal zat er niet in. DHC kreeg nog een tegenvaller te verwerken, toen na een kwartier Kenny van Grootveld met rood mocht vertrekken. Grootveld wilde de bal wegmaaien, maar raakte ook een tegenspeler, wat door de arbiter beoordeeld werd als trappen naar of van een speler.


VUC kon die man-meer-situatie niet uitbuiten en in de stand kwam dan ook geen wijziging meer. VUC blijft op de tweede plaats blijft staan, omdat Nieuwenhoorn thuis geen fout maakte tegen Leonidas en met 2-1 won. DHC valt wat terug al is de achterstand op leider Nieuwenhoorn maar drie punten.


 


© Haaglanden Voetbal (TR Media)


 


Foto’s: Harry van der Weijden


 


(Meer foto’s van VUC-DHC via onderstaande ‘link’):
https://www.vdweijden.com