26-9 en 24-10: Vergunning binnen één dag

De eerste Dag van de Verbouw op maandag 14 maart van dit jaar was een groot succes. Dat is voor herhaling vatbaar. Op maandag 26 september en maandag 24 oktober geeft de gemeente Den Haag weer versneld een vergunning voor kleine (ver)bouwinitiatieven af. Deze actie is bedoeld om de economie in de stad te stimuleren en de klantgerichtheid van de gemeente te vergroten.

Maandag 26 september en 24 oktober zijn aanvragers tussen 16.30 en 19.00 uur van harte welkom in het Atrium van het nieuwe stadskantoor aan de Leyweg (nr813). De aanvraag wordt ter plekke beoordeeld en in behandeling genomen. De vergunning wordt de volgende dag gemaakt en naar de aanvrager opgestuurd. Naast deze versnelde behandeling van uw aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (voorheen bouwvergunning) kunt u bij de experts van de gemeente terecht voor vragen en advies over al uw bouwideeën.

Kleine verbouwingen
Deze versnelde vergunning geldt alleen voor kleine (ver)bouwiniatieven zoals een dakkapel, schutting, schuurtje in de tuin, fietsenberging in de voortuin, wijzigen van kozijnen,of een reclamebord voor winkeliers. Voor het krijgen van de vergunning gelden dezelfde regels als altijd: men moet de benodigde documenten bij zich hebben en de aanvraag moet passen binnen het bestemmingsplan.

Meer informatie
De exacte voorwaarden vindt u op: www.denhaag.nl/bewoners. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Gemeentelijke Contact Centrum op 14 070 of stuur een mail naar: dvdv@denhaag.nl