24 december: Vuurwerk en kerstbomen opruimen levert beloning op

De feestdagen staan weer voor de deur; kerstbomen worden versierd en vuurwerk uitgezocht. Helaas blijft er na afloop van de feestdagen altijd een boel vuil achter. De gemeente Den Haag start daarom op 28 december weer met de jaarlijkse actie ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!’.
Iedereen die meehelpt om kerstbomen en vuurwerkresten in Den Haag op te ruimen krijgt een beloning. Verschillende sponsors hebben weer veel aantrekkelijke beloningen en hoofdprijzen gegeven. De actie vindt dit jaar plaats van 28 tot en met 30 december 2009 én van 2 tot en met 6 januari 2010. De prijzen kunnen opgehaald worden tot en met 11 januari 2010.


Officiële start
Op 28 december 2009 om 11.00 uur start wethouder Baldewsingh de actie bij het inleverpunt Frederik Hendrikplein (Scheveningen). Hij levert hier zijn kerstboom in en voert de eerste spaarcode in op de website. Ook de andere inleverpunten zijn vanaf dat moment geopend. De complete lijst met 21 inleverpunten en openingstijden staat op www.opgeruimdstraatnetjes.nl.
Voor Bezuidenhout is de lokatie op de parkeerplaats bij zwembad Overbosch. Zie https://www.denhaag.nl/home/Den-Haag-op-de-kaart.htm?marker_key=vlaskamp_bij_zwembad.


Beloningen en prijzen
Iedereen die bij 1 van de inleverpunten een kerstboom of volle zak met vuurwerkresten inlevert, krijgt een spaarcode. Die kan op de website ingewisseld worden voor mooie beloningen. Snowboarden, zwemmen, de nieuwste computergames, naar het theater of een streetdanceworkshop zijn een paar voorbeelden. Tussen de codekaartjes zitten 9 winnende codes verstopt. Wie zo’n winnende code invoert op internet, ziet direct of hij een hoofdprijs heeft gewonnen. De hoofdprijzen zijn: Playstation 3, Nintendo DSi, Games Workshop Starter Bundle, sportkleding ter waarde van € 250 bij A.J. Sports, een VIP-arrangement bij De Uithof en 4 Haagse Monopolyspellen.


Den Haag Schoon!
De actie ‘Opgeruimd St(r)aat Netjes’ is onderdeel van het programma Den Haag Schoon! Met Den Haag Schoon! wil de gemeente Hagenaars bewust maken van hun eigen gedrag op een schone stad.


Crownies
‘Opgeruimd St(r)aat Netjes’ wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Crownies. Dat zijn spaarpunten voor jongeren die iets goeds doen voor de stad. Wie de smaak te pakken heeft kan ook na 6 januari meehelpen om Den Haag schoon en mooi te houden en daarmee beloningen blijven verdienen. Hoe? Dat staat op www.crownies.nl.


Meer informatie
Informatiefolders over Opgeruimd St(r)aat Netjes zijn te halen bij onder andere stadsdeelkantoren, stadsboerderijen, wijk- en bewonersverenigingen, vuurwerkverkooppunten en bibliotheken. Rondom de actie worden ook extra activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld door stadsboerderijen. Al deze activiteiten worden aangekondigd op www.opgeruimdstraatnetjes.nl.


‘Opgeruimd St(r)aat Netjes’ is mede mogelijk gemaakt door de Haagse zwembaden, De Uithof, ADO Den Haag, Museon, Gameshop, Games Workshop, A.J. Sports, McDonald’s, Sony, Paagman, Theater aan het Spui, Stella Den Haag en Het Koorenhuis.