21 september: VUC krijgt te weinig tegen HVV

Vanaf de aftrap was het VUC die de aanval zocht en als het vizier van de spitsen wat scherper was geweest, dan had de score snel geopend kunnen worden. Nu ontsnapte HVV aan een snelle achterstand.
Halverwege de eerste helft de eerste aanval van de Koninklijke en het was meteen raak. Jaap Akerboom haalde verwoestend uit, de bal kwam op de lat en Eric van Galen tikte de 1-0 binnen.
Precies na een half uur kwam VUC via Danny Achterberg op 1-1 na een fantastische aanval over diverse schijven en 1x raken. Op slag van rust kreeg HVV terecht een strafschop Bart Koffeman tikte Maurits Jongbloed aan een meter binnen zijn eigen strafschopgebied. Samir Beeldsnijder stopte de penalty van Van Galen en voorkwam daarmee dat de ploeg van Kees Mol met een voorsprong ging rusten.

De tweede helft
Na de rust ging VUC op zoek naar de winst, maar aanvoerder Dominique Broekhuizen miste 3x alleen voor de HVV doelman en raakte ook nog eens de paal. Een vrije trap van Kenny Gonzalez had een beter lot verdiend, nu kwam de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Na 94 minuten floot scheidsrechter Van der Heuvel uit Gouda voor het einde en had VUC twee punten laten liggen in de stadsderby tegen HVV.