21 september 2009: Fotografeer uw favoriete groen! En maak kans op € 1.000,=

Haagse Fotografieprijs 2009 Den Haag groene stad
De herfst is begonnen, de bladeren aan de bomen beginnen al te kleuren en voor we het weten zijn veel bomen kaal. Een goed moment om uw fototoestel te pakken en die plek te fotograferen met Haags groen die u het meest aanspreekt. Met deze foto maakt u dan ook nog kans op een mooie prijs.

Het Haags Gemeentearchief organiseert dit jaar, in samenwerking met de Dienst Stadsbeheer, voor de zesde keer de Haagse Fotografieprijs. Het thema voor dit jaar is “Den Haag groene stad”. De aanleiding hiervoor is het Groenjaar 2009. Zowel amateur fotografen als professionals worden opgeroepen een foto te maken die Den Haag als groene stad symboliseert. De maximaal vijf foto’s per deelnemer kunnen nog tot 8 januari 2010 worden aangeleverd. In maart 2010 wordt de Haagse Fotografieprijs uitgereikt.

De foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury. De makers van de drie winnende foto’s ontvangen een geldprijs. De eerste prijs bedraagt € 1.000,-, de tweede prijs € 300,- en de derde prijs € 200,-. Nieuw dit jaar is de toekenning van een vierde prijs. Deze prijs van € 250,- wordt door de natuurverkenners in Den Haag bepaald.

Voor deelname aan de Haagse Fotografieprijs moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo kunnen digitale foto’s alleen op cd-rom worden aangeleverd en kunnen er maximaal vijf foto’s per deelnemer worden ingestuurd. Ook moet er een toelichting bij de foto(‘s) worden meegestuurd en moet de foto gemaakt zijn tussen 1 januari 2009 en 1 januari 2010. Meer voorwaarden van de Haagse Fotografieprijs en het deelnemersformulier zijn vanaf (25 juni 2009) te vinden (en down te loaden) op www.gemeentearchief.denhaag.nl en www.denhaag.nl/groen. De prijsuitreiking van de Haagse Fotografieprijs vindt in maart 2010 plaats.

De informatie kan ook schriftelijk worden aangevraagd. Per e-mail via postbus@hga.denhaag.nl,
telefonisch via 070 353 70 13 / 70 42 en per post via Haags Gemeentearchief, Spui 70, 2511 BT DEN HAAG. De benodigde formulieren worden dan toegezonden.