Diverse mupi’s gaan het Bezuidenhout opvrolijken

De gemeente heeft afgelopen week diverse vergunningaanvragen gepubliceerd om een drietal mupi’s te mogen plaatsen. De mupi’s moeten komen in de Theresiastraat ter hoogte van de Trekpleister, op de hoek van de Schenkkade en de Volkerakstraat, en onder het tramviaduct in de Juliana van Stolberglaan.

Wat is een mupi?
Een mupi is een reclamebord dat van binnenuit verlicht wordt, zodat deze 24 uur per dag zichtbaar is. De reclame-uiting heeft meestal een formaat van 1185 mm bij 1750 mm en kan enkelzijdig of dubbelzijdig zijn aangebracht. Ook kunnen mupi’s voorzien worden van lcd-schermen. Soms wordt één zijde van de mupi gebruikt voor een reclame-uiting en de andere zijde voor informatie zoals een stadsplattegrond. Mupi’s bevinden zich op openbare plekken waar veel mensen langskomen, zoals winkelstraten, uitvalswegen en stations. In een mupi kan ook een oplaadstation voor elektrische auto’s verwerkt zijn.

De afkorting ‘mupi’ komt uit het Frans en staat voor: ‘mobilier urbain pour l’information'[2], maar wordt ook weleens uitgelegd als ‘mobilier urbain à publicité illuminé’.

(Bron: Wikipedia)