Wesley van Burk wint eerste editie van het InnovatieLab bij de Horeca Academie!

“Op vrijdag 16 juni vond de eerste editie van de Horeca Academie InnovatieLab kookwedstrijd plaats. De winnaar is bekend: Wesley van Burk wint met zijn gezonde glutenvrije en voedzame Turbo Cracker.

De cracker wordt volgende week verkocht als glutenvrij alternatief van brood bij Lunchroom PeP in Den Haag.”

In het kader van ‘de Horeca Academie Den Haag als centrum van Innovatie en Creatie’, organiseerde de Horeca Academie op vrijdag 16 juni 2017 een InnovatieLab kookwedstrijd. Tijdens dit InnovatieLab gingen 6 getalenteerde koks aan de slag met een alternatief recept voor brood.

Het brood moest onder andere no/low carbs hebben, glutenvrij, suikervrij en voedzaam zijn. Naast deze voorwaarden moet het brood makkelijk in productie zijn en niet te veel kosten, zodat het een waardige vervanger is van het, door ons velen geliefde dagelijkse brood. En het allerbelangrijkste, het moet heel erg lekker zijn.

In het InnovatieLab wordt gewerkt aan trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Denk hierbij aan conceptontwikkeling, recepturen, dranken, nieuwe benaderingen van traditionele technieken enzovoort.

De Horeca Academie had eerder deze maand een oproep gedaan aan mensen die speciaal iets met het onderwerp brood hebben, om zich als vak jurylid aan te bieden. Uit het grote aantal aanmeldingen is een 4-koppige jury gekozen met daarin: de manager van Lunchroom PeP, een conceptontwikkelaar van brood, een ervaringsdeskundige glutenvrije alternatieven en oud-directeur van een groot catering concern.

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. De Horeca Academie specialiseert zich in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en past daarop het onderwijs aan.

Foto door: Aleksandra Noordijk
Locatie: Horeca Academie Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *