17 september 2009: Fonds 1818 nodigt u uit om over geld te praten

Fonds 1818 start spreekuren fondsenwerving
Fonds 1818 nodigt u uit om te komen praten over geld. Het ontwikkelen van maatschappelijke initiatieven is al niet gemakkelijk. Het vinden van voldoende geld voor de uitvoering is weer een vak apart. Fonds 1818 wil u hier graag bij helpen. Daarom start het fonds met spreekuren voor mensen die geen ervaring hebben met het financieren van projecten.

Heeft u een concreet idee of plan voor bijvoorbeeld een natuurproject op school, een verhalenmiddag voor ouderen in de buurt, het opzetten van een vrijwilligerscafé, een toneelstuk met buurtbewoners, het toegankelijk maken van het clubhuis of een multiculturele maaltijd? Heeft u vragen over het maken van een projectplan of het vinden van de juiste financiers? Meldt u dan aan voor het spreekuur van Fonds 1818.

Fonds 1818 is een regionaal vermogensfonds dat donaties geeft aan (cultureel) maatschappelijke projecten. Daarnaast verstrekt het fonds ook leningen en doet het kleinschalige investeringen.

Tijdens het spreekuur nemen de medewerkers van Fonds 1818 de tijd om de plannen met u door te nemen en u te adviseren over de verdere aanpak. Ook vertellen zij u in hoeverre uw aanvraag kans maakt op een donatie van het fonds.
Het spreekuur is bestemd voor mensen die nog niet eerder een aanvraag bij Fonds 1818 hebben ingediend.

De spreekuren worden regelmatig gehouden in het kantoor van Fonds 1818 tegenover de Grote Kerk in Den Haag. Daarnaast zijn er in samenwerking met lokale organisaties ook spreekuren in de regio.

Aanmelden voor het spreekuur is mogelijk via de website van Fonds 1818. Voor meer informatie kunt u bellen naar 070 375 49 57

Fonds 1818 | Riviervismarkt 5 | 2513 AM | Den Haag | www.fonds1818.nl