16-jarige moet geld pinnen onder dwang, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een nog onbekende man dwong zondag 27 oktober een 16-jarige jongen om onder dwang geld voor hem te pinnen op het Koningin Julianaplein. Het slachtoffer liep rond 17.30 uur op het Centraal Station met een vriend in de richting van het Koningin Julianaplein en het Hertenkamp. Plotseling hoorde hij achter zich iets vallen. Toen hij omkeek om poolshoogte te nemen, kreeg hij het aan de stok met de nog onbekende man. De man beschuldigde het slachtoffer ervan dat door zijn toedoen zijn tas was gevallen.  Vervolgens bedreigde hij het slachtoffer en liet hij hem onder dwang een geldbedrag pinnen op het Koningin Julianaplein. De politie zoekt getuigen.
Signalement
De verdachte is ongeveer 35 jaar oud en 1.70 m. lang. Hij heeft een donker getinte huidskleur en is kaal. Hij droeg een bruine pet, vermoedelijk van het merk Gucci. Hij heeft een opvallend brede neus en droeg een te grote spijkerbroek.
Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze afpersing? Of heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek en het vinden van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan! Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.