Alzheimer Café Haagse Hout: Wie helpt de mantelzorger?

Op woensdag 13 december wordt het thema “Wie helpt de mantelzorger?” behandeld in het Alzheimer Café Haagse Hout. Zorgt u voor een naaste met dementie? Doet u dit met liefde? Bent u nog in de gelegenheid om dingen voor uzelf te doen? Kortom, doet u dit met liefde voor uw naaste en met liefde voor uzelf? Hoe vaak dreigt uw emmertje over te lopen en hoe zorgt u voor uzelf?

In het café gaan we deze zaken bespreken. Ouderenconsulente
Cecile Bouts is uitgenodigd om het een en ander te vertellen over de
diverse ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers.

Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, kinderen, andere familieleden, professionals uit bijvoorbeeld de zorg en andere belangstellenden.

Vanaf 19 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e woensdag van
de maand plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155 in Den Haag.

Naast het Alzheimer Café is in wijkcentrum Mariahoeve ook het
Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen voor Bezuidenhout en Mariahoeve gevestigd. Hier kunnen wijkbewoners een of meerdere dagen per week deel nemen aan dagrecreatie. Er wordt tevens gerichte ondersteuning geboden aan mantelzorgers van mensen met dementie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Marlot Henkes, mhenkes@cardia.nl.
In Benoordenhout verzorgt Evita Lokaal dagbesteding voor o.a. mensen met beginnende geheugenproblematiek en ondersteuning voor mantelzorgers. Meer informatie vindt u op www.evitalokaal.nl.

Daarnaast hebben wij dit keer voor het eerst voor u een toegevoegd van het vorige café, een persoonlijke observatie geschreven door Hans.

Wij heten u graag welkom.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Alzheimer Café Haagse Hout

NB Indien u op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen rondom het Ontmoetingscentrum Dementie en het Alzheimer Café Haagse Hout berichten wij u graag via onze mailinglijst.