14 juni 2009: `Dit is vet cool!’ Groot vermaak tijdens de Dag van het Haagse Bos

Dat het buiten goed vertoeven is beaamden 2500 bezoekers tijdens de Dag van het Haagse Bos. Op zondag 14 juni werd hen een keur aan doe- en kijkactiviteiten aangeboden. Staatsbosbeheer is verheugd met het succes van de inmiddels zevende Dag van het Haagse Bos dat stadsbewoners de natuur, hun achtertuin, op een bijzondere wijze laat beleven.

Nadat ’s middags de zon tevoorschijn kwam, trokken velen naar het Haagse Bos. Het programma bood voor elk wat wils. Voor de jonge bezoekers waren de klimwand, het vogelnestjes bouwen en de survivalbaan het meest populair. Ouderen struinden graag langs de kramen met informatie over het Haagse Bos en de flora en fauna die hier voorkomen. Anderen bakten een broodje boven het kampvuur of woonden één van de verschillende demonstraties bij. Een jeugdige deelnemer wist de strekking van dit evenement goed te verwoorden: `Dit is vet cool!’.

De dag van het Haagse Bos is mede mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van vrijwilligers van Staatsbosbeheer en de deelname van verschillende collega instanties.

Het Haagse Bos, pal naast het Centraal Station, vormt een oase van rust voor stadbewoners en een thuis voor verschillende dieren en planten. Het Haagse Bos trekt jaarlijks twee miljoen bezoekers die hier graag komen recreëren. De Dag van het Haagse Bos is één van de initiatieven om de stadsbewoners op bijzondere wijze te betrekken bij de natuur dichtbij de stad en tevens kennis te laten maken met het unieke karakter van het Haagse Bos.