Klassiek vioolconcert in het Koninklijk Conservatorium

Concerten ‘Side by Side’ 12 t/m 14 mei
Met vijfenveertig topmusici van het Orkest van de Achttiende Eeuw en vijfenveertig aspirant musici van het KC, staat van 12 tot en met 14 mei een extra groots orkest op het podium. Zij voeren Mendelssohns Vioolconcert, de Vijfde Symfonie en drie ouvertures uit o.l.v. de gerenommeerde

Britse dirigent Kenneth Montgomery. Uitdagend repertoire vanwege de hoge eisen die het technisch gezien stelt aan de uitvoering op historische instrumenten.

Zeldzaam historisch instrument te horen
Speciaal voor de concerten van 12 t/m 14 mei heeft de Edinburgh University een Corno Inglese di Basso uit zijn collectie in bruikleen gegeven. Mendelssohn vraagt specifiek om dit instrument in zijn partituur van de ouverture tot de Midzomernachtsdroom. Maar omdat deze zelden te vinden is, wordt het vaak vervangen door de ophicleide. Het feit dat de ouverture nu wel op de Corno Inglese di Basso uitgevoerd wordt, mag een wereldpremière heten.

Concert
12 mei 20.15 uur Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium Den Haag

Kaarten en kaartverkoop:
Tickets: € 25,- (normaal tarief) / €17,50 (actietarief voor Vrienden van het KC en Uitpashouders) / € 10,- (jongeren jonger dan 27 jaar).
Gratis inleiding om 19:30 uur.
Tickets zijn hier online te koop.

Voor meer informatie over het KC zie www.koncon.nl